STARE DE ALERTĂ în Taiwan, după trecerea taifunului Sulik: Cel puţin un mort şi peste 30 de răniţi. Peste 8.000 de oameni au fost evacuaţi - FOTO

Taifunul Soulik a ajuns deasupra uscatului în Taiwan, aducând cu sine rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale, deşi a pierdut din forţă în cursul zilei de vineri. Cel puţin o persoană a murit, iar alte 30 au fost rănite după ce taifunul a afectat Taiwanul în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, conform unui prim bilanţ furnizat de autorităţi.

439 afișări
Imaginea articolului STARE DE ALERTĂ în Taiwan, după trecerea taifunului Sulik: Cel puţin un mort şi peste 30 de răniţi. Peste 8.000 de oameni au fost evacuaţi - FOTO

Taifunul Soulik a ajuns deasupra uscatului în Taiwan. Peste 8.000 de oameni au fost evacuaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile taiwaneze preconizează că intemperiile vor continua toată ziua de sâmbătă, riscând să genereze alunecări de teren şi inundaţii.

Starea de alertă a fost decretată pe întreaga insulă, iar aproximativ 8.000 de oameni au fost evacuaţi.

În capitala Taipei, un agent de poliţie în vârstă de 50 de ani a murit după ce a fost lovit de cărămizi căzute din cauza furtunii. Alte 31 de persoane au fost rănite.

Şcolile şi birourile din Taipei şi alte câteva oraşe au fost închise vineri după-amiază în aşteptarea furtunii tropicale.

Soulik va ajunge deasupra provinciilor Fujian şi Zhejiang din estul Chinei continentale în cursul zilei de sâmbătă.

Autorităţile locale au solicitat implementarea protocoalelor pentru situaţii de urgenţă. Agenţia de presă chineză Xinhua a transmis că 200 de persoane au murit sau sunt date dispărute în urma ploilor torenţiale care s-au produs în multe regiuni alte ţării.

Soulik, un taifun de forţă medie, avea rafale de vânt de până la 173 de kilometri pe oră sâmbătă dimineaţă.

Acesta a atins uscatul în jurul orei locale 03:00, sâmbătă (22:00, vineri, ora României), a raportat biroul central de meteorologie din Taiwan.

Vântul puternic şi ploaia torenţială au provocat întreruperi ale alimentării cu electricitate şi golirea rafturilor de alimente şi provizii în supermarketuri, iar unele zboruri spre Taiwan au fost anulate.

Măsuri de precauţie au fost luate închizând drumuri şi poduri din zonele predispuse, au declarat oficialii. Cetăţenii evacuaţi au fost adăpostiţi în clădiri guvernamentale locale.

Peste 2.000 de turişti au fost evacuaţi anterior din insula Green a Taiwanului, în apropiere de oraşul Taitung, ca măsură de precauţie.

Taifunurile sunt des întâlnite în timpul verii în unele regiuni ale Asiei de est, unde aerul cald şi umed şi condiţiile de presiune atmosferică redusă permit formarea ciclonilor tropicali.

În 2009, Taiwan a fost lovit de taifunul Morakot, care a provocat sute de morţi din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici