Stare de dezastru major în Texas, declarată de preşedintele Biden, după valul de frig care a paralizat statul american

  • Joe Biden va declara dezastru major în Texas, situaţie care permite cheltuirea mai multe fonduri federale pentru ajutorare.
  • Aproximativ 13 milioane de oameni se confruntă încă cu dificultăţi de acces la apă potabilă.
  • Aproape 60 de decese au fost atribuite vremii reci din SUA.
  • Aproape 300.000 de case şi companii din Texas au fost lipsite joi de energie electrică.
14878 afișări
Imaginea articolului Stare de dezastru major în Texas, declarată de preşedintele Biden, după valul de frig care a paralizat statul american

Foto: Profimedia

Preşedintele SUA, Joe Biden, va declara stare de dezastru major în Texas, situaţie care permite cheltuirea mai multe fonduri federale pentru ajutorare, relatează BBC.
 
Aproximativ 13 milioane de oameni se confruntă încă cu dificultăţi de acces la apă potabilă.
 
Biden a declarat că va vizita Texasul atât timp cât prezenţa sa nu reprezintă o povară pentru eforturile de ajutorare.
 
Aproape 60 de decese au fost atribuite vremii reci din SUA.
 
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat că preşedintele Biden a cerut echipei sale să grăbească cererea Texasului pentru declararea stării de dezastru major.
 
El a fost, de asemenea, în contact cu primarii din unele dintre cele mai mari oraşe din Texas, precum Houston, Austin şi Dallas, pentru a se asigura că au acces la resursele guvernamentale, a declarat un oficial al administraţiei.
 
Mai multe state din sud, afectate de furtuni de zăpadă şi gheaţă în această săptămână, au raportat, de asemenea, întreruperi ale serviciului de apă.
 
Vremea de iarnă a întrerupt şi apa din oraşul Jackson, Mississippi care găzduieşte aproximativ 150.000 de oameni, precum şi cel mai mare comitat din Tennessee care include oraşul Memphis, cu peste 651.000 de locuitori.
 
În Texas, temperaturile au scăzut la minime de -18C la începutul acestei săptămâni, lucru care nu s-a mai întâmplat de 30 de ani, după ce o masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a Americii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici