Stare de urgenţă în Canada. Armata va fi trimisă în British Columbia unde inundaţiile fac ravagii

  • Provincia canadiană British Columbia a intrat în stare de urgenţă, după ce o furtună majoră a întrerupt legăturile rutiere şi feroviare din regiune.
  • Forţele armate canadiene sunt desfăşurate pentru a ajuta mii de sinistraţi.
  • Premier regional: "Restricţiile de ciruclaţie vor ţine oamenii departe de drumurile inundate”
793 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Canada. Armata va fi trimisă în British Columbia unde inundaţiile fac ravagii

Foto: Twitter/ BC Transportation

Premierul Justin Trudeau a promis asistenţă în timpul unei vizite la Washington DC şi a spus că trupele vor ajuta la reconstrucţia zonei devastate.

O femeie a fost ucisă de o alunecare de teren, iar două persoane sunt date dispărute.

Oficialii din regiune au atribuit dezastrul natural efectelor schimbărilor climatice.

Impactul schimbărilor climatice asupra frecvenţei furtunilor este încă neclar, dar creşterea temperaturii suprafeţei mării încălzeşte aerul de deasupra şi oferă mai multă energie uraganelor, cicloanele şi taifunurile. Ca urmare, este probabil ca acestea să fie mai intense şi cu precipitaţii semnificativ mai mari, relatează BBC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici