Stare de urgenţă în Peru, după deversarea de ape contaminate în fluviul Opamayo

Autorităţile peruane au decretat stare de urgenţă pentru 90 zile într-o zonă din sud-estul ţării, unde fluviul Opamayo a fost poluat în urma deversării de ape contaminate provenite de la o exploatare minieră.

11 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Peru, după deversarea de ape contaminate în fluviul Opamayo

Stare de urgenţă în Peru, după deversarea de ape contaminate în fluviul Opamayo (Imagine: www.livinginperu.com)

Aproximativ 21.000 de metri cubi de apă şi noroi conţinând reziduuri metalice şi produse chimice utilizate în procesul de extracţie a metalelor s-au deversat, la 26 iunie, în râul Escalera, de unde au ajuns în fluviul Opamayo, la o distanţă de circa 500 de kilometri de Lima.

Deversarea a avut loc după ce peretele unui bazin de retenţie al minei - care exploatează cupru, plumb şi zinc - a cedat, contaminând apele fluviului pe un segment de peste 70 de kilometri.

Peste 700 de angjaţi ai complexului minier au fost mobilizaţi, reuşind să elimine urmările poluării pe aproximativ 30 la sută din zona afectată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici