Starea de asediu, activată în Columbia în urma extinderii mişcării de protest împotriva preşedintelui Duque

Sindicatele, grupurile de studenţi şi alţi demonstranţi din Columbia au protestat în masă joi ca reacţie la planurile de reformă economică şi ca formă de manifestare a nemulţumirilor faţă de mandatul preşedintelui Ivan Duque, determinând activarea stării de asediu în oraşul Cali, relatează Reuters.

563 afișări
Imaginea articolului Starea de asediu, activată în Columbia în urma extinderii mişcării de protest împotriva preşedintelui Duque

Starea de asediu, activată în Columbia în urma extinderii mişcării de protest împotriva preşedintelui Duque

Liderul de la Bogota a avertizat în repetate rânduri că Guvernul său nu vor tolera actele de violenţă, iar forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a cotracara mişcarea de protest din mai multe oraşe columbiene.

La ora 4 p.m., ora locală ( 23:00, ora României), cel puţin opt civili şi alţi 28 de ofiţeri de poliţie erau răniţi, 10 persoane arestate şi alte 22 reţinute temporar, conform informaţiilor transmise de ministrul columbian de Interne, Nancy Patricia Gutierrez. Potrivit aceleiaşi surse, aproximativ 207.000 de persoane au participat la manifestaţiile de joi.

„A fost o participare foarte pozitivă a cetăţenilor în toată ţara”, a declarat ministrul Gutierrez. „Au fost o serie de incidente izolate controlate în mod corespunzător şi adecvat de către poliţia naţională”, a adăugat aceasta.

În oraşul sud-vestic Cali, protestatarii au blocat străzile şi au vanzdalizat mai multe autobuze de transport în comun, determinând activarea stării de asediu de către primarul oraşului, între orele 7 p.m., joi, şi 6 a.m., vineri, orele locale (2:00 - 13:00, ora României).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici