Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi se deteriorează. Disidentul a fost testat pentru COVID-19

  • Disidentul rus, Aleksei Navalnîi, suferă de o tuse persistentă şi are febră.
  • Conform declaraţiilor sale, trei persoane din apropierea sa au fost diagnosticate cu tuberculoză recent.
  • De o săptămână, Navalnîi este în greva foamei.
1076 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi se deteriorează. Disidentul a fost testat pentru COVID-19

Aleksei Navalnîi a fost transferat la secţia medicală a penitenciarului în care se află, după ce a acuzat febră, dureri în piept şi suferă de o tuse persistentă. El a fost testat pentru a afla dacă suferă de COVID-19.

Totodată, de o săptămână, disidentul rus este în greva foamei şi susţine că personalul penitenciarului a refuzat să îi furnizeze tratamentul medical pentru dureri de spate şi picioare. Conform celor transmise de Navalnîi avocaţilor săi, în apropierea sa a fost depistat şi un focar de tuberculoză.

”Dacă am tuberculoză, atunci poate măcar reuşesc să scap de durerile de spate şi picioare. Ar fi bine” este mesajul pe care Navalnîi l-a postat pe Instagram.

 

Medicul personal al lui Navalnîi, Anastasia Vasilyeva, a încercat să ia legătura cu pacientul său dar cererea sa a fost respinsă şi, ulterior, a fost reţinută de poliţie.

Între timp, Kremlin a revenit şi a declarat ca Navalnîi va primi tratament dacă este bolnav, la fel ca orice alt deţinut, dar a refuzat să comenteze detaliile despre starea lui de sănătate.

Aleksei Navalnîi a primit o pedeapsă cu suspendare pentru delapidare în 2014, despre care disidentul rus susţine că a fost motivată politic. Navalnîi a fost acuzat că a încălcat termenii sentinţei în momentul în care a fost transferat în Germania, unde a fost tratat pentru otrăvire cu Novichok. În urma procesului susţinut la întoarcerea din Germania, în februarie, Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare pentru 2 ani şi 8 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici