Stat Islamic a revendicat un atac coordonat efectuat în Bagdad, soldat cu 29 de morţi

Reţeaua Stat Islamic a revendicat un atac coordonat efectuat duminică la o centrală de distribuţie a gazelor situată la periferia capitalei irakiene Bagdad, soldat cu moartea a 14 persoane, şi o serie de atentate în oraş sau la periferia sa, soldate cu alţi 15 morţi, au declarat oficiali irakieni.

4966 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic a revendicat un atac coordonat efectuat în Bagdad, soldat cu 29 de morţi

Stat Islamic a revendicat un atac coordonat efectuat în Bagdad, soldat cu 29 de morţi

Atacul a început prin detonarea unui vehicul-capcană la centrala de distribuţie a gazelor situată în zona Taji din Bagdad. Apoi, un terorist-kamikaze s-a aruncat în aer în interiorul centralei. Şase militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au deschis focul spre agenţii de securitate. 

Autorităţile irakiene au intervenit cu elicoptere militare la centrala de distribuţie a gazelor.

Printre cei morţi se află şase civili şi opt membri ai forţelor securităţii. Alte 27 de persoane au fost rănite, potrivit Daily Mail.

Alte patru atacuri cu bombă s-au soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 46, în şi în apropiere de Bagdad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici