Stat Islamic foloseşte recrutori online pentru a racola tineri germani în organizaţia teroristă

Stat Islamic foloseşte recrutori în reţelele de socializare şi site-uri de mesagerie instantanee pentru a racola tineri germani nemulţumiţi, unii dintre aceştia având chiar vârste de 13 şi 14 ani, a declarat joi Hans-Georg Maassen, directorul serviciului de informaţii interne, informează Reuters.

478 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic foloseşte recrutori online pentru a racola tineri germani în organizaţia teroristă

Stat Islamic foloseşte recrutori online pentru a racolta tineri germani în organizaţia teroristă

Acesta a făcut paralele între gruparea islamistă militantă şi fostele mişcări radicale, precum comunismul sau socialiştii naţionalişti ai lui Hitler, care de asemenea încercau să ademenească tineri ce erau dispuşi să se răzvrătească împotriva părinţilor şi societăţii.

”Pe reţelele de socializare online există practic recrutori care abordează persoane tinere şi le fac să devină interesate de această ideologie (islamistă)”, a afirmat Maassen jurnaliştilor germani.

Maassen a amintit cazul unei adolescente de origine germană-marocană, identificată drept Safia S., care este acuzată că a înjunghiat un poliţist într-o staţie de gară din Hanover, în februarie 2016, şi al unui adolescent irakian ce a încercat să detoneze două dispozitive explozive în vestul oraşului Ludwigshafen, în luna decembrie.

Aproximativ 20 % din cele 900 de persoane din Germania, estimate a fi fost recrutate de Stat Islamic, ce s-au alăturat reţelei teroriste în războiul din Irak şi Siria, sunt femei, unele dintre acestea având chiar 13 sau 14 ani, a adăugat acesta.

Directorul serviciului german de informaţii interne avertizează că Europa trebuie să dea în continuare dovadă de vigilenţă în faţa ameninţării reprezentate de atacurile extremiste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici