Stat Islamic laudă teroriştii de la Barcelona şi ameninţă cu mai multe atacuri în Spania

Organizaţia teroristă Stat Islamic a lăudat, miercuri, atacul cu vehicul de săptămâna trecută din oraşul Barcelona, în urma căruia 14 persoane au fost ucise şi alte 100 au fost rănite, şi a făcut un apel pentru mai multe atacuri teroriste în Spania, relatează site-ul televiziunii CNN.

1857 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic laudă teroriştii de la Barcelona şi ameninţă cu mai multe atacuri în Spania

Stat Islamic laudă teroriştii de la Barcelona şi ameninţă cu mai multe atacuri în Spania

Într-un videoclip de propagandă lansat miercuri de către Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, un membru al Stat Islamic descrie atentatorii de la Barcelona drept "fraţii noştri", în timp ce un altul ameninţă "creştinii spanioli" şi promite să aducă Spania pe "tărâmul califatului".

Atacul de pe bulevardul Las Ramblas a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, prin intermediul unui anunţ făcut de agenţia AMAQ, aparţinând organizaţiei fundamentaliste sunnite.

Unul dintre cei patru suspecţi arestaţi preventiv pentru atentatele din Spania a declarat în faţa instanţei că reţeaua teroristă intenţiona să comită un atac mai amplu, care viza mai multe obiective turistice şi monumente de mare interes, inclusiv Catedrala "Sagrada Familia" din Barcelona.

Peste 120 de butelii cu gaz au fost descoperite într-o casă din oraşul Alcanar, unde bărbaţii suspectaţi de comiterea atacurilor teroriste din Catalonia ar fi plănuit mai multe atentate.

Cu o zi înainte de atentatul din Barcelona, acea locuinţă din Alcanar a explodat, o persoană a fost ucisă, alte şapte au fost rănite, iar materiale pe care atacatorii plănuiau să le folosească au fost distruse. Oraşul Alcanar se află la 200 de kilometri de Barcelona.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici