Stat Islamic proferează ameninţări, în germană, la adresa cancelarului Angela Merkel şi pare să execute doi bărbaţi

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) proferează ameninţări la adresa cancelarului Angela Merkel, în prima sa înregistrare video în limba germană, care pare să se încheie cu execuţia a doi bărbaţi necunoscuţi între ruinele Palmirei, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

11625 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic proferează ameninţări, în germană, la adresa cancelarului Angela Merkel şi pare să execute doi bărbaţi

SI proferează ameninţări, în germană, la adresa Angelei Merkel şi pare să execute doi bărbaţi (Imagine: Captura video)

Doi membri vorbitori de limbă germană ai SI ameninţă cu atacuri împotriva Germaniei, într-o nouă înregistrare video, postată online miercuri.

Din ruinele oraşului antic Palmira, care face parte din patrimoniul mondial, cei doi bărbaţi, care poartă barbă, îndeamnă totodată "fraţi şi surori" să se alăture misiunii SI de a construi un "califat" în Siria şi irak.

Ei le cer celor care nu pot ajunge în Orientul Mijlociu să comită atacuri, din partea grupării, în Germania şi Austria - să-i lovească pe "necredincioşi" acasă.

Trecând din germană în arabă, unul dintre ei o ameninţă pe Angela Merkel personal pentru susţinerea eforturilor coaliţiei antijihadiste conduse de către Statele Unite în Siria şi Irak.

Cei doi presupuşi combatanţi par să execute, în finalul înregistrării, doi bărbaţi necunoscuţi, îngenunchiaţi, între ruine.

Potrivit celor mai recente estimări, aproximativ 600 de persoane au părăsit Germania pentru a se alătura SI sau altor grupări jihadiste în Siria şi Irak.

- Arestare lângă Stuttgart

Poliţia germană a arestat miercuri un tânăr marocan, în vârstă de 22 de ani, la un centru pentru solicitanţi de azil de la Ludwigsburg, lângă Stuttgart (sud), suspectat că ar susţine SI.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei, bărbatul a depus cerere de azil sub un nume fals.

Poliţia spaniolă a emis un mandat de arestare pe numele acestui bărbat, pe care-l suspectează că încearcă să recruteze europeni care să lupte pentru SI.

Bărbatul ar fi folosit ca punct de contact, în Spania, pentru recruţi aflaţi în drum către orientul Mijlociu, şi ar fi ameninţat, pe reţele de socializare, să comită atacuri în această ţară.

De asemenea, o filială nord-africană a SI a ameninţat că va executa un croat răpit la Cairo, dacă Egiptul nu eliberează anumite deţinute musulmane. Iar oficialii britanici l-au acuzat pe predicatorul radical Anjem Choudary de îndemnuri a susţinerea SI.

Totodată oficiali din Rusia şi Statele Unite au convenit miercuri, în cadrul unor întâlniri în Orientul Mijlociu, că gruparea Statul Islamic este inamicul comun al celor două mari puteri rivale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici