Stat Islamic revendică atentatele comise în Yemen, soldate cu cel puţin 137 de morţi. Casa Albă exprimă scepticism privind implicarea grupului terorist în atentate

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste comise vineri în două moschei din capitala Yemenului, soldate cu cel puţin 137 de morţi şi 350 de răniţi, informează Associated Press.

469 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic revendică atentatele comise în Yemen, soldate cu cel puţin 137 de morţi. Casa Albă exprimă scepticism privind implicarea grupului terorist în atentate

Grupul terorist Stat Islamic revendică atentatele comise în Yemen, soldate cu cel puţin 137 de morţi (Imagine: AP/Mediafax Foto)

O grupare care se autoproclamă filiala yemenită a reţelei teroriste Stat Islamic a revendicat atentatele, avertizând cu noi atacuri.

Dacă revendicarea va fi confirmată din surse independente, acestea vor fi cele mai grave atacuri comise în Yemen de organizaţia teroristă sunnită.

Terorişti-kamikaze au atacat vineri, în ziua musulmană de rugăciune comună, două moschei frecventate de insurgenţi huthi din capitala Yemenului, omorând 137 de persoane şi rănind alte 350.

Explozii puternice au avut loc în moscheile Al Badr şi Al Hashoosh din Sanaa, frecventate de membri ai confesiunii de tip şiit zaidi, în principal de rebeli etnici huthi, care deţin controlul asupra capitalei Yemenului şi care au forţat plecarea preşedintelui Abdu Rabu Mansour Hadi.

Casa Albă exprimă scepticism privind implicarea grupului Stat Islamic în atentatele din Yemen

Preşedinţia Statelor Unite susţine că nu există dovezi privind implicarea reţelei teroriste Stat Islamic în comiterea atentatelor sinucigaşe din capitala Yemenului, deşi organizaţia fundamentalistă a revendicat atacurile, informează Associated Press.

"Nu există dovezi privind vreo implicare operaţională a grupului terorist Stat Islamic în atacurile din Yemen", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

"Statele Unite vor verifica revendicarea anunţată. Dar, de multe ori, reţeaua Stat Islamic transmite mesaje de revendicare din raţiuni pur propagandistice", a spus Earnest.

Există probabilitatea ca atentatele să fi fost comise de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici