Statele G7 îi cer Chinei să pună presiuni pe Rusia pentru încetarea agresiunilor împotriva Ucrainei

Statele membre din Grupul celor Şapte îi mai cer Chinei să nu mai agreseze Taiwanul.

2031 afișări
Imaginea articolului Statele G7 îi cer Chinei să pună presiuni pe Rusia pentru încetarea agresiunilor împotriva Ucrainei

Sursa Foto - Hepta

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Canada şi Japonia,membre din Grupul celor Şapte, au cerut Chinei să îndemne „hotărât” Rusia să oprească războiul din Ucraina.

Apelul a venit după ce Xi Jinping nu a ţinut cont de cererile preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru susţinerea unui obiectiv comun în ceea ce priveşte „încetarea focului” în Ucraina. Beijingul nu a făcut nicio menţiune despre război, dar a continuat să critice Occidentul pentru că a livrat arme Ucrainei, transmite Politico.

Parteneriatul „fără limite” al Beijingului cu Moscova, încheiat cu săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, a alarmat ţările occidentale cu privire la posibilitatea ca China să submineze efectul sancţiunilor occidentalle asupra Rusiei. China a spus în repetate rânduri că nu consideră sancţiunile legitime, adăugând că va desfăşura activităţi comerciale normale cu Rusia.

De asemenea, grupul a cerut Chinei să „acţioneze în mod responsabil” în spaţiul cibernetic, şi anume, să se abţină de la  sprijinirea furtului de proprietate intelectuală în scop comercial. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici