Statele NATO ar putea propune la Bucureşti să trimită noi trupe în Afganistan

Ministrul danez al Apărării, Soren Gade, a declarat vineri la Washington că statele membre NATO ar putea propune mobilizarea a peste 1.000 de soldaţi suplimentari în Afganistan, cu ocazia summitului Alianţei de la Bucureşti, de la începutul lui aprilie.

11 afișări
Imaginea articolului Statele NATO ar putea propune la Bucureşti să trimită noi trupe în Afganistan

Statele NATO ar putea propune la Bucureşti să trimită noi trupe în Afganistan

"Cred că vor fi mai mulţi soldaţi NATO în Afganistan după summitul" care va avea loc în perioada 2-4 aprilie, a declarat Gade, după o întrevedere cu omologul său american, Robert Gates.

"Acest lucru ar putea reprezenta o creştere cu peste o mie" de persoane, a adăugat el.

Ministrul a cerut NATO şi Uniunii Europene să furnizeze mai mulţi militari, fonduri şi alte forme de sprijin pentru securitatea şi reconstrucţia Afganistanului, adăugând că Europa a uitat motivele războiului din această ţară: atentatele de la 11 septembrie, de la New York şi Washington.

"Oamenii au uitat 11 septembrie, cel puţin Europa", a precizat acesta. "Nu ar trebui să uităm niciodată că suntem acolo pentru a împiedica un nou 11 septembrie", a conchis ministrul danez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici