Statele Unite acuză că un avion militar chinez s-a apropiat periculos de o aeronavă americană

Armata americană a acuzat, joi, că un avion de vânătoare chinez s-a apropiat la câţiva metri de o aeronavă de recunoaştere a SUA, într-un incident produs pe 21 decembrie deasupra Mării Chinei de Sud, informează agenţia Reuters.

2148 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză că un avion militar chinez s-a apropiat periculos de o aeronavă americană

Hepta

Conform armatei americane, un avion de vânătoare chinez de tip J-11 s-a apropiat la doar şase metri de o aeronavă militară de recunoaştere de tip RC-135, aparţinând Forţelor Aeriene americane. Avionul militar american a fost nevoit să efectueze o manevră de evitare a coliziunii, susţine armata americană.

Beijingul nu a făcut niciun comentariu pe tema incidentului aerian, care intervine pe fondul tensiunilor din zona Mării Chinei de Sud. Pe 20 decembrie, Ambasada Chinei în Filipine a acuzat Statele Unite că încearcă să genereze tensiuni între Manilla şi Beijing.

Washingtonul respinge revendicările teritoriale ale Beijingului în Marea Chinei de Sud. Pe 19 decembrie, Departamentul de Stat de la Washington exprimase preocupări privind incursiuni ale navelor chineze în zone disputate din Marea Chinei de Sud. În replică, Administraţia de la Beijing a denunţat "interferenţele" Statelor Unite în disputele teritoriale regionale şi tentativele de a genera disensiuni între naţiunile vecine şi de a "crea tensiuni care afectează pacea şi securitatea".

China are dispute de tip teritorial cu Vietnamul, Malaysia, Brunei, Indonezia şi Filipine în Marea Chinei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici