Statele Unite acuză Rusia că ar fi responsabilă de atacul cibernetic "NotPetya" din anul 2017

Casa Albă susţine că Rusia este responsabilă pentru devastatorul atac cibernetic "NotPetya" din anul 2017, alăturându-se Marii Britanii în condamnarea Moscovei pentru presupusa lansare a acestui virus care a cauzat pagube de miliarde de dolari în întreaga lume, relatează agenţia de ştiri Reuters.

373 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză Rusia că ar fi responsabilă de atacul cibernetic "NotPetya" din anul 2017

Statele Unite acuză Rusia că ar fi responsabilă de atacul cibernetic "NotPetya" din anul 2017

Atacul cibernetic din iunie 2017 "s-a răspândit în întreaga lume, cauzând pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America", a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

"A fost o parte din efortul necontenit al Kremlinului de a destabiliza Ucraina şi demonstrează tot mai clar implicarea Rusiei în conflictul actual", a adăugat Sanders.

"A fost, de asemenea, un atac cibernetic nesăbuit şi nediscriminatoriu care va avea consecinţe internaţionale".

Administraţia SUA "revizuieşte o serie de opţiuni" în legătură cu acţiunile Rusiei, a declarat un oficial de la Casa Alba.

Şi Marea Britanie a afirmat recent că Rusia este responsabilă pentru atacul cibernetic de anul trecut, acuzând Moscova de răspândirea virusului informatic "NotPetya", însă Rusia a respins în mod categoric aceste acuzaţii.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici