Statele Unite anunţă noile cerinţe de vaccinare anti-COVID pentru turişti. De când se aplică?

  • Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunţat vineri seara târziu că vor accepta doze mixte de vaccinuri împotriva coronavirusului de la călătorii internaţionali, un impuls pentru călătorii din Canada şi din alte locuri, relatează Reuters.
  • Casa Albă a declarat vineri că noile cerinţe de vaccinare pentru cetăţenii străini care călătoresc în Statele Unite vor fi aplicate începând cu 8 noiembrie pentru vizitatorii care trec frontierele terestre, precum şi pentru cei ce vin cu avionul.
962 afișări
Imaginea articolului Statele Unite anunţă noile cerinţe de vaccinare anti-COVID pentru turişti. De când se aplică?

CDC a declarat săptămâna trecută că va accepta orice vaccin autorizat pentru utilizare de către autorităţile de reglementare din SUA sau de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaştem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte ţări, astfel că ar trebui să fie acceptat pentru interpretarea înregistrărilor de vaccinuri", a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC.

Aproape patru milioane de canadieni, echivalentul a 10% din populaţia complet vaccinată, au primit doze mixte de vaccinuri disponibile mRNA COVID-19 - incluzînd vaccinul AstraZeneca.

CDC a precizat că vaccinurile a căror utilizare a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA), precum şi cele autorizate de OMS, vor fi acceptate pentru a intra în Statele Unite, inclusiv vaccinul AstraZeneca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici