Statele Unite ar urma să extindă perioada în care companiile americane pot colabora cu Huawei

Statele Unite ar urma să extindă perioada licenţei acordate companiilor americane în privinţa colaborării cu gigantul chinez Huawei, informează The New York Times.

254 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ar urma să extindă perioada în care companiile americane pot colabora cu Huawei

Statele Unite ar urma să extindă perioada în care companiile americane pot colabora cu Huawei

Documentul emis de către Departamentul american al Comerţului în acest sens urmează să expire luni, dar Administraţia preşedintelui Donald Trump ar urma să îl extindă pentru o anumită perioadă de timp, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, situaţia ar putea să se schimbe, în funcţie de rezultatele negocierilor dintre Washington şi Beijing cu privire la comerţul dintre cele două ţări.

Ridicarea parţială a restricţiilor impuse gigantului telecom a fost un element-cheie în cadrul acordului încheiat în luna iunie între Donald Trump şi omologul său chinez, Xi Jinping, pentru reluarea negocierilor privitoare la comerţul dintre cele două ţări.

Decizia a fost criticată de mai mulţi senatori americani, atât democraţi, cât şi republicani, care susţin că Huawei are legături puternice cu agenţiile chineze de spionaj. Senatorii sunt îngrijoraţi că aceste agenţii ar putea face uz de distribuirea globală a tehnologiilor Huawei pentru acţiuni de spionaj.

Administraţia Donald Trump impusese limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale. Washingtonul denunţă presupusa apropiere a Huawei de armata chineză, argumentând că fondatorul companiei chineze, miliardarul Ren Zhengfei, un simpatizant al Partidului Comunist, a fost ofiţer de telecomunicaţii în timpul stagiului militar.

Taguri:
statele unite,
huawei,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici