Statele Unite aşteaptă concesii din partea Israelului înainte de a accepta eliminarea vizelor

Solicitarea Israelului de a obţine eliminarea vizelor pentru călătoriile în Statele Unite depinde de un program-test, cu durata de o lună, prin care autorităţile israeliene trebuie să permită accesul fără probleme al cetăţenilor americani de origine palestiniană.

897 afișări
Imaginea articolului Statele Unite aşteaptă concesii din partea Israelului înainte de a accepta eliminarea vizelor

Sursa: AP / Mediafax Foto

Israelul solicită de mult timp integrarea în Programul pentru eliminarea vizelor în SUA (VWP), dar progresele sunt îngreunate de restricţiile de călătorie pe care Israelul le aplică cetăţenilor americani de origine palestiniană care doresc să se deplaseze în Cisiordania tranzitând teritoriul israelian.

Washingtonul aşteaptă din partea Israelului schimbări care să asigure "tratament egal pentru toţi cetăţenii americani, indiferent de originea naţională, de religie sau etnie", a declarat Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, citat de agenţia Reuters.

"Noi sperăm că modificările li se vor aplica cetăţenilor americani, inclusiv americanilor de origine palestiniană aflaţi în registrele palestiniene, iar în acest fel va începe un proces prin care vom monitoriza nu doar implementarea acestei politici, ci şi a altor criterii din Programul de eliminare a vizelor (VWP)", a precizat oficialul american.

Administraţia SUA va anunţa până la sfârşitul lunii septembrie dacă Israelul va accede la Programul de călătorii fără vize în SUA (VWP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici