Statele Unite au efectuat atacuri cibernetice asupra Iranului, după atacurile cu drone asupra rafinăriilor saudite

Doi oficiali americani au informat că Statele Unite au efectuat atacuri cibernetice asupra Iranului, ulterior operaţiunilor cu drone din 14 septembrie, împotriva rafinăriilor saudite, de a căror responsabilitate americanii îi acuză pe iranieni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

598 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au efectuat atacuri cibernetice asupra Iranului, după atacurile cu drone asupra rafinăriilor saudite

Statele Unite au efectuat atacuri cibernetice asupra Iranului, ulterior incidentelor saudite

Cei doi oficiali, declarând sub condiţia anonimatului, au transmis că operaţiunile cibernetice, efectuate la sfârşitul lunii septembrie, au vizat mecanismele Teheranului de răspândire a „propagandei”. Conform declaraţiilor, în urma atacului au fost afectate componentele fizice ale unor tehnologiilor iraniene.

Pentagonul a refuzat să ofere informaţii legate de presupusele atacuri. „Fiind o chestiune de politică ( a instituţiei, n.red.), şi pentru securitatea operaţională, noi nu discutăm operaţiunile, informaţiile şi planurile din spaţiul cibernetic”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Elissa Smith.

Demersul Washingtonului ilustrează eforturile administraţiei Donald Trump de a contracara ceea ce ei cataloghează ca fiind agresiunea iraniană, încercând să evite un conflict de amploare.

Impactul atacului, dacă acesta a existat, va fi văzut după câteva luni, conform aprecierilor analiştilor, însă acest tip de ofensivă este percepută ca fiind mai puţin provocatoare decât actele de agresiune din pragul războiului.

Atacuri cu drone efectuate pe 14 septembrie au vizat rafinării din Arabia Saudită, afectând aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone, ce au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Statele Unite, iar ulterior şi Marea Britanie, Franţa şi Germania, au atribuit atacurile Iranului, acuzaţii respinse vehement de Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici