Statele Unite au început să antreneze forţele armate ucrainene în mai multe locaţii din afara Ucrainei

Statele Unite au început să antreneze forţele armate ucrainene în situri americane situate în afara Ucrainei, inclusiv unul din Germania, a anunţat un purtător de cuvânt al Pentagonului american.

12210 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au început să antreneze forţele armate ucrainene în mai multe locaţii din afara Ucrainei

Statele Unite au început să antreneze forţele armate ucrainene în mai multe locaţii din afara Ucrainei

În timp ce susţinea un briefing despre războiul din Ucraina, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat: „Astăzi pot anunţa că Statele Unite au început antrenamentul cu forţele armate ucrainene pe sisteme cheie la instalaţii militare americane din Germania”.
 
Furnizând un context suplimentar cu privire la instruire, Kirby a declarat că există trei locaţii în afara SUA unde ucrainenii primesc instruire, inclusiv una în Germania, potrivit The Guardian.
 
Kirby a mai precizat că nu a putut dezvălui unde se află locaţiile suplimentare. „Aceste locaţii s-ar putea schimba în timp... dar antrenamentele au avut deja loc în afara Ucrainei, în special în ceea ce priveşte Howitzers", referindu-se la armele cu rază lungă de acţiune pe care ucrainenii le-au primit recent din partea SUA.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici