Statele Unite au început să livreze arme miliţiilor kurde din nordul Siriei

Autorităţile americane au anunţat că au început să aprovizioneze cu arme miliţiile kurde angrenate în lupta împotriva reţelei extremiste Stat Islamic în nordul Siriei, în pofida nemulţumirilor Turciei, care îi consideră pe rebeli kurzi drept terorişti, relatează BBC News online.

1368 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au început să livreze arme miliţiilor kurde din nordul Siriei

Statele Unite au început să livreze arme miliţiilor kurde din nordul Siriei

Adrian Rankine-Galloway, un purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat că SUA au început să livreze arme individuale şi vehicule luptătorilor kurzi din nordul Siriei.

În cursul lunii mai, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a aprobat aprovizionarea cu arme a membrilor Unităţilor de Protecţie Populară ale kurzilor (YPG).

Ankara consideră rebelii kurzi din Siria drept terorişti şi se teme că armele ar putea ajunge în posesia militanţilor grupării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), catalogată drept organizaţie teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Pe de altă parte, Washingtonul este de părere că elementele kurde din cadrul Forţelor Democratice Siriene joacă un rol esenţial în cadrul operaţiunii pentru eliberarea oraşului Raqqa, capitala de facto a reţelei extremiste Stat Islamic.

Atacurile aeriene ale coaliţiei internaţionale coordonate de SUA s-au intensificat în ultimele zile în condiţiile în care unităţi ale Forţelor Democratice Siriene sunt la doar aproximativ trei kilometri de marginea de est a oraşului Raqqa.

Turcia nu a făcut momentan niciun comentariu referitor la anunţul american, însă luna trecută a bombardat poziţii ale YPG în Siria pe care le-a descris drept "adăposturi pentru terorişti".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici