Statele Unite au nevoie de arme în războiul cibernetic, afirmă un general american

Statele Unite trebuie să dezvolte noi arme în cadrul eforturilor de a se proteja faţă de atacurile cibernetice, a afirmat joi generalul Keith Alexander, director al Agenţiei americane de Securitate Naţională (NSA).

403 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au nevoie de arme în războiul cibernetic, afirmă un general american

Statele Unite au nevoie de arme în războiul cibernetic, afirmă un general american (Imagine: Shutterstock)

"Dacă apărarea voastră constă doar în a bloca atacuri, aceasta nu poate fi eficientă", a declarat generalul Alexander, care conduce, de asemenea, "comandamentul cibernetic" al armatei americane însărcinat cu aceste probleme, în timpul unui simpozion desfăşurat la Washington.

"Uneori, guvernul trebuie să analizeze ce trebuie făcut pentru oprirea acestor atacuri, pentru ca acestea să fie oprite înainte să aibă loc. Pentru apărarea noastră, trebuie să studiem şi măsuri ofensive", a adăugat el.

Potrivit generalului Keith Alexander, orice atac informatic trebuie să urmeze regulile unui angajament similar unuia militar "clasic". "Trebuie să avem o discuţie pe marginea acestui subiect", a spus el.

Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care Statele Unite au început să analizeze diverse strategii, inclusiv ofensive, în spaţiul cibernetic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici