Statele Unite au revocat VIZELE mai multor oficiali din această ţară, ca răspuns la abuzurile comise de regimul preşedintelui Ortega

Autorităţile din Statele Unite au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua, implicaţi în violenţele asupra protestatarilor, în contextul în care preşedintele ţării, Daniel Ortega, a declarat că vrea intensificarea dialogului cu grupurile din opoziţie, relatează Reuters.

528 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au revocat VIZELE mai multor oficiali din această ţară, ca răspuns la abuzurile comise de regimul preşedintelui Ortega

Statele Unite au revocat VIZELE mai multor oficiali din această ţară, ca răspuns la abuzurile comise de regimul preşedintelui Ortega

Daniel Ortega, preşedintele din Nicaragua, a fost criticat la nivel internaţional pentru faptul că a ordonat autorităţilor să folosească violenţa asupra protestatarilor, lucru care a dus la moartea a peste 300 de persoane în ultimele tei luni.

„Statele Unite condamnă violenţele din Nicaragua şi abuzurile comise de regimul preşedintelui Ortega în răspuns la proteste”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Conform comunicatului, oficialii din SUA au decis revocarea sau restricţionarea vizelor tuturor oficialilor din Nicaragua implicaţi în violenţele asupra protestatarilor, pentru a pune presiune pe preşedintele Ortega.

De asemenea, Statele Unite au decis că Nicaragua va trebui să returneze vehiculele de poliţie donate de către Washington, care au fost folosite în violenţe, precum şi stoparea vânzărilor de echipament care poate fi folosit împotriva protestatarilor.

Cetăţenii din Nicaragua protestează faţă de planul Guvernului de a diminua beneficiile de pensii.

„Vom încerca să intensificăm dialogul pentru rezultate mai bune. Am discutat cu reprezentanţii Statelor Unite şi mai multe organizaţii internaţionale”, a declarat duminică Daniel Ortega.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici