Statele Unite au testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale, în contextul tensiunilor cu regimul nord-coreean

Pentagonul a anunţat că primul test al unui sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale a fost un succes, evenimentul reprezentând un pas important în cadrul programului de apărare împotriva ameninţării nord-coreene, informează agenţia de ştiri Reuters.

1203 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale, în contextul tensiunilor cu regimul nord-coreean

Statele Unite au testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale

Forţele americane au lansat o rachetă intercontinentală de pe atolul Kwajalein din insulele Marshall, proiectilul fiind interceptat de o rachetă lansată de la Baza aeriană Vandenberg (California).

"Acest sistem are o importanţă vitală pentru apărarea ţării noastre şi acest test demonstrează că avem un mijloc de descurajare capabil, credibil împotriva unei ameninţări cât se poate de reale", a comunicat viceamiralul Jim Syring, directorul Agenţiei pentru Apărare balistică din SUA.

"Acesta este un element a unei strategii antibalistice mai ample pe care o putem utiliza împotriva oricărei potenţiale ameninţări", a declarat Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Testul antibalistic intervine în contextul în care Coreea de Nord a lansat recent mai multe rachete, existând temeri că regimul Kim Jong-Un ar putea produce focoase nucleare cu care să poată ataca teritoriul continental american.

Cel mai recent test antirachetă, efectuat în iunie 2014, a fost un succes, dar multe alte verificări au eşuat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici