Statele Unite cer eliberarea imediată a cetăţeanului american reţinut în Rusia pentru spionaj

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a transmis miercuri că Statele Unite cer eliberarea imediată a unui cetăţeanul american, veteran al Marinei, reţinut în Rusia în urma unei acuzaţii de spionaj în favoarea SUA, relatează Reuters.

1865 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer eliberarea imediată a cetăţeanului american reţinut în Rusia pentru spionaj

Statele Unite cer eliberarea imediată a cetăţeanului american reţinut în Rusia pentru spionaj

De asemenea, secretarul de Stat a cerut explicaţii privind reţinerea acestuia şi acuzaţiile care îi sunt aduse. Acesta a transmis că încearcă să obţină acces consular la cetăţeanul reţinut în Moscova.

Paul Whelan a fost reţinut luni de către Serviciul Federal de Securitate din Rusia, fiind deschisă o anchetă penală împotriva acestuia.

"La 28 decembrie 2018, membrii personalului Serviciului Federal de Securitate din Rusia l-au reţinut pe cetăţeanul american Paul Whelan la Moscova în timpul unei misiuni contra-spionaj", au transmis oficialii ruşi.

Dacă va fi găsit vinovat, Whelan ar putea fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici