Statele Unite critică decizia Rusiei de a simplifica acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din estul Ucrainei

Statele Unite au condamnat dur decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a simplifica procedura de acordare a cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, relatează Reuters.

613 afișări
Imaginea articolului Statele Unite critică decizia Rusiei de a simplifica acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din estul Ucrainei

Statele Unite critică decizia Rusiei de a simplifica acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din estul Ucrainei

„Rusia, prin această acţiune provocatoare, intensifică asaltul asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, se menţionează într-un comunicat emis de Departamentul de Stat din SUA.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat miercuri un ordin care simplifică procedura de acordare a cetăţeniei ruse pentru locuitorii din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, aflate sub controlul rebelilor pro-ruşi, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a descris pe Twitter decizia preşedintelui rus ca fiind „o continuare a agresiunii şi a ingerinţei în afacerile noastre interne” şi le-a recomandat ucrainenilor din cele două regiuni să nu încerce să obţină cetăţenie rusă.

Rebelii separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk se află în conflict cu autorităţile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniţi de Moscova, însă Kievul a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să recâştige controlul asupra acestor teritorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici