Statele Unite depun eforturi pentru un armistiţiu între Israel şi organizaţia islamistă Hamas

  • Administraţia SUA depune eforturi pentru un armistiţiu între Israel şi organizaţia islamistă Hamas.
  • Washingtonul reiterează că Israelul are dreptul de a se apăra, în contextul atacurilor cu rachete.
  • Khaled Mashaal, liderul politic al mişcării Hamas, semnalează disponibilitatea unui armistiţiu cu Israelul.
627 afișări
Imaginea articolului Statele Unite depun eforturi pentru un armistiţiu între Israel şi organizaţia islamistă Hamas

Statele Unite depun eforturi pentru un armistiţiu între Israel şi organizaţia islamistă Hamas

Administraţia Joseph Biden a reiterat, vineri seară, că Statele Unite depun eforturi pentru încetarea confruntărilor dintre Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza, informează agenţia Reuters.

Preşedinţia SUA a reafirmat că Israelul are dreptul la apărare, în contextul atacurilor cu rachete lansate din teritoriul palestinian Fâşia Gaza.

Administraţia Joseph Biden este implicată în eforturi diplomatice, prin intermediul aliaţilor din Orientul Mijlociu, pentru încetarea pe cale diplomatică a confruntărilor dintre Israel şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a declarat Jens Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Khaled Mashaal, liderul Biroului politic al Hamas, a transmis vineri seară, conform presei turce, că organizaţia islamistă este pregătită pentru un armistiţiu, subliniind însă că nu a primit niciun răspuns din partea Guvernului Israelului.

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, afirmă că operaţiunile militare împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza vor continua, în contextul atacurilor cu rachetă lansate de pe acest teritoriu palestinian.

Eu am spus că vom genera pierderi grave pentru Hamas şi pentru alte grupuri teroriste. Plătesc deja şi vor continua să plătească scump. Nu s-a terminat încă", a declarat Benjamin Netanyahu, după o reuniune desfăşurată la sediul Ministerului israelian al Apărării.

Bilanţul bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza este de cel puţin 119 morţi şi peste 850 de răniţi.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza este de cel puţin nouă morţi şi câteva sute de răniţi.

Vineri, au izbucnit confruntări de amploare şi în Cisiordania, soldate cu moartea a cel puţin nouă palestinieni şi rănirea altor 150.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici