Statele Unite, Germania, Franţa şi Siria exprimă solidaritate cu Rusia după tragedia aviatică

Statele Unite, Germania, Franţa şi Siria au transmis condoleanţe Rusiei şi au exprimat solidaritate după prăbuşirea avionului militar în Marea Neagră, un accident soldat cu 92 de morţi, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

5647 afișări
Imaginea articolului Statele Unite, Germania, Franţa şi Siria exprimă solidaritate cu Rusia după tragedia aviatică

Statele Unite, Germania, Franţa şi Siria exprimă solidaritate cu Rusia după tragedia aviatică (Imagine: EPA)

Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbuşit duminică în Marea Neagră au murit, anunţă Ministerul rus al Apărării. La bord erau 64 de membri ai Orchestrei militare Aleksandrov.

Ambasadorii Statelor Unite, Franţei şi Germaniei au exprimat solidaritate cu Rusia.

"Suntem foarte întristaţi de prăbuşirea avionului rus în Marea Neagră. Suntem alături de rudele victimelor", au transmis, la rândul lor, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

La rândul său, preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, i-a transmis o telegramă de condoleanţe omologului său rus, Vladimir Putin: "Cu adâncă tristeţe, am primit vestea tragică despre prăbuşirea avionului rus Tu-154, în care se aflau prieteni dragi care voiau să împărtăşim victoria poporului din Alep".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici