VIDEO Un avion rus cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră/ Toţi pasagerii au murit. Cadavrele, recuperate de echipele de căutare/ Vladimir Putin: Rusia nu exclude nicio ipoteză în cazul avionului prăbuşit

Un avion aparţinând Ministerului rus al Apărării la bordul căruia erau 92 de persoane a dispărut imediat după decolarea din oraşul rus Soci, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Tass.

37604 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un avion rus cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră/ Toţi pasagerii au murit. Cadavrele, recuperate de echipele de căutare/ Vladimir Putin: Rusia nu exclude nicio ipoteză în cazul avionului prăbuşit

Un avion rus care transporta circa 100 de persoane a dispărut duminică dimineaţă (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Update 19:46 Rusia nu exclude nicio ipoteză în cazul avionului prăbuşit în Marea Neagră

Comisia specială de investigaţii din Rusia ia în considerare toate ipotezele în cazul avionului militar prăbuşit în Marea Neagră, deşi este prematur să se vorbească despre un atac terorist, a anunţat duminică seară ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov.

"Comisia de investigaţii analizează diverse ipoteze. Este normal să fie analizate toate cauzele posibile care puteau genera prăbuşirea. Este prematur să vorbim despre un atac terorist", a declarat Maxim Sokolov, citat de agenţiile de presă Tass şi Sputnik.

Echipele de căutare încearcă să găsească cele două cutii negre ale avionului de tip Tupolev Tu-154 prăbuşit în Marea Neagră.

Avionul militar decolase de la Soci duminică dimineaţă şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României). Avionul militar se îndrepta spre oraşul sirian Latakia. La bord erau 92 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de sărbători în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti.

Update 18:20  Preşedintele Vladimir Putin a decretat luni zi de doliu naţional în Rusia, în memoria victimelor accidentului aerian produs în Marea Neagră, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

"Mâine va fi zi de doliu naţional în Rusia", a declarat Vladimir Putin duminică seară.

Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbuşit duminică în Marea Neagră au murit, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Update 14:40 Autorităţile ruse au început recuperarea cadavrelor victimelor avionului militar prăbuşit în Marea Neagră, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Până în prezent, din Marea Neagră au fost recuperate zece cadavre.

La operaţiuni participă peste 3.000 de persoane, 27 de nave, 37 de scafandri, patru elicoptere, drone şi vehicule subacvatice, a transmis Ministerul Apărării.

Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbuşit duminică în Marea Neagră au murit, anunţă Ministerul rus al Apărării.

"Zona prăbuşirii avionului Tupolev TU-154 a fost clar definită. Nu au fost găsiţi supravieţuitori", a transmis Ministerul rus al Apărării.

Update 12:41 Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbuşit duminică în Marea Neagră au murit, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Zona prăbuşirii avionului Tupolev TU-154 a fost clar definită. Nu au fost găsiţi supravieţuitori", a transmis Ministerul rus al Apărării.

Nouăzeci şi două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră. "La bordul avionului erau opt membri ai echipajului şi 84 de pasageri", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov şi jurnalişti. Orchestra urma să susţină un concert de sărbători în Baza militară rusă situată în oraşul sirian Hmeymim.

Update 10:30 Nouăzeci şi două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră, iar, conform autorităţilor ruse, nu au fost găsiţi supravieţuitori, relatează site-ul agenţiei Tass.

"La bordul avionului erau opt membri ai echipajului şi 84 de pasageri", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov şi jurnalişti. Orchestra urma să susţină un concert de sărbători în Baza militară rusă situată în oraşul sirian Hmeymim.

Update 08:34 Avionul militar rus care se îndrepta spre Siria s-a prăbuşit în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, confirmă Ministerul rus al Apărării, citat de postul Russia Today.

"Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm", a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Cel mai probabil, dintre cele 92 de persoane aflate la bord, niciuna nu a supravieţuit.

"Din nefericire, în timpul eforturilor de căutare, nu au fost observate persoane în viaţă, veste sau bărci de salvare", a afirmat un oficial din cadrul Ministerului Apărării.

Preşedintele Vladimir Putin a fost ţinut la curent cu această situaţie, iar Comisia pentru investigaţii a dispus iniţierea unei anchete.

Update 08:11 Resturi ale avionului militar rus dat dispărut au fost găsite în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, afirmă surse citate de agenţiile Tass şi Reuters

"Din informaţiile pe care le avem, avionul s-a prăbuşit în Marea Neagră", a declarat un oficial militar rus citat de site-ul agenţiei Tass.

Resturi ale avionului au fost găsite într-o zonă aflată la circa 1,5-6 kilometri de staţiunea Soci, în Marea Neagră.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun anunţ.

Avionul militar, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Avionul se îndrepta spre oraşul sirian Latakia. La bord erau 91 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei Aleksandrov, care urma să concerteze de Revelion în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti.

"Avionul s-a prăbuşit probabil din cauza unei defecţiuni sau a unei erori umane", a declarat un oficial militar citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Update 07:56 Avionul militar rus dispărut duminică dimineaţă s-a prăbuşit în zona muntoasă Krasnodar, la nord de oraşul Soci, anunţă surse citate de site-ul agenţiei Sputnik, în timp ce alte surse susţin că resturi ale aparatului au fost descoperite pe litoralul Mării Negre.

La eforturile de căutare participă elicoptere de tip Mi-8 şi Ka-32, precum şi mai multe nave.

Alte surse, citate de site-ul agenţiei Reuters, susţin că avionul s-a prăbuşit în Marea Neagră.

Deocamdată, nu există niciun anunţ al Ministerului rus al Apărării.

Ştire 06:58 "Avionul Minsterului Apărării, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după câteva minute. Aeronava este căutată", a declarat un oficial militar rus.

La bordul aeronavei erau circa 100 de persoane. "Numărul exact urmează să fie stabilit", a declarat sursa citată.

Avionul se îndrepta spre oraşul sirian Latakia, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

"Avionul avea la bord 91 de persoane, inclusiv jurnalişti, militari şi membri ai Orchestrei Aleksandrov; contactele au fost pierdute în timp ce avionul era deasupra Mării Negre", a declarat o sursă citată de agenţia Sputnik.

Ministerul rus al Apărării a mobilizat echipe de salvare în Marea Neagră, dar şi în zona muntoasă Krasnodar, situată la nord de staţiunea Soci.

Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea de la Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici