Statele Unite l-au executat pe ultimul condamnat la moarte din 2020

  • Autorităţile federale americane au executat a zecea şi ultima persoană din 2020.
  • Este vorba de un bărbat afro-american, condamnat pentru uciderea fiicei sale în vârstă de 2 ani.
  • Statele Unite nu au mai avut nici o execuţie federală din 2003.
2894 afișări
Imaginea articolului Statele Unite l-au executat pe ultimul condamnat la moarte din 2020
Autorităţile federale americane au executat a zecea şi ultima persoană din 2020 vineri, 11 decembrie. Este vorba de un bărbat afro-american, Alfred Bourgeois, condamnat pentru uciderea fiicei sale în vârstă de 2 ani, notează Le Figaro.
 
Acest fost şofer de camion, în vârstă de 55 de ani, a primit o injecţie letală în penitenciarul Terre-Haute, din Indiana, unde un alt condamnat federal, Brandon Bernard, fusese executat cu o zi înainte.
 
După un test de paternitate, el şi-a luat fiica pentru a petrece împreună o parte din vara anului 2002, dar a supus-o la multe rele tratamente. 
 
Deoarece crima a avut loc în incinta unei baze militare unde făcea o livrare, a fost judecat de o instanţă federală şi condamnat în 2004 la moarte.
 
Într-o declaraţie, familia micuţei a spus că ar putea „începe procesul de vindecare,” dar crede că „nu ar fi trebuit să dureze 18 ani pentru a se face dreptate”.
 
Statele Unite nu au mai avut nici o execuţie federală din 2003, în special din cauza întrebărilor referitoare la legalitatea medicamentelor utilizate în injecţii, dar s-a revenit la această practică in luna iulie.
 
Şapte execuţii federale au avut loc înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici