Statele Unite le recomandă cetăţenilor săi să părăsească imediat Libia

Statele Unite le recomandă cetăţenilor săi să părăsească "imediat" Libia, din cauza situaţiei "imprevizibile şi instabile" din această ţară, a anunţat Departamentul de Stat într-o notă difuzată marţi.

218 afișări
Imaginea articolului Statele Unite le recomandă cetăţenilor săi să părăsească imediat Libia

Statele Unite le recomandă cetăţenilor săi să părăsească imediat Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toţi cei care intenţionează să călătorească în Libia "trebuie să fie conştienţi că riscă să fie răpiţi, atacaţi sau ucişi", anunţă diplomaţia americană.

Statele Unite sunt încă traumatizate de atacul comis pe 11 septembrie 2012 împotriva consulatului american de la Benghazi, soldat cu moartea a patru americani, între care ambasadorul Christopher Stevens.

"Din cauza problemelor de securitate, Departamentul de Stat are un personal redus la ambasadă de la Tripoli şi mijloace foarte limitate pentru a veni în ajutorul cetăţenilor americani (aflaţi) în Libia", subliniază Departamentul de Stat.

Situaţia din Libia este extrem de confuză. Relaţiile dintre Guvern şi Parlament sunt foarte tensionate, în timp ce un general disident devine tot mai susţinut. În plus, acte de violenţă se produc în fiecare zi, în principal în estul ţării.

Marţi, Statele Unite au decis să mobilizeze o navă amfibie de asalt, cu o mie de militari la bord, în apropierea coastelor Libiei, pentru a fi pregătite să conducă o eventuală operaţiune de evacuare a ambasadei de la Tripoli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici