Statele Unite nu vor cere pedeapsa cu moartea contra lui Edward Snowden

Statele Unite "nu vor cere pedeapsa cu moartea" contra lui Snowden, fostul consultant NSA blocat în aeroportul din Moscova, a declarat într-un document secretarul american al Justiţiei, Eric Holder.

720 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu vor cere pedeapsa cu moartea contra lui Edward Snowden

Statele Unite nu vor cere pedeapsa cu moartea contra lui Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această declaraţie a fost primită de către ministrul rus al Justiţiei, Alexandr Konovalov, după ce acesta l-a întrebat pe omologul său american cu privire la statutul lui Edward Snowden.

Holder i-a explicat lui Konovalov că temerile lui Snowden sunt "nejustificate" şi nu reprezintă un motiv de a cere azil politic în Rusia.

"Snowden nu va fi torturat. Tortura este ilegală în Statele Unite", a afirmat Holder.

Ministrul american a menţionat că Snowden "poate călători" şi părăsi Rusia.

"Deşi i s-a revocat paşaportul pe 22 iunie 2013, Snowden continuă a fi cetăţean american. El este eligibil pentru a primi un paşaport cu valabilitate limitată pentru a se întoarce direct în Statele Unite", a declarat Holder, precizând că ţara sa este pregătită să-i ofere lui Snowden "imediat" acest document.

"Considerăm că aceste asigurări sunt suficiente pentru a elimina motivele, potrivit cărora Snowden ar trebui tratat drept refugiat sau să beneficieze de azil, temporar ori de alt tip", a afirmat ministrul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici