Statele Unite pregătesc asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Statele Unite vor furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară, a anunţat miercuri Preşedinţia de la Washington, fără a oferi detalii despre valoarea noului pachet.

525 afișări
Imaginea articolului Statele Unite pregătesc asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că noul pachet de asistenţă militară va conţine muniţie, inclusiv pentru sisteme de artilerie, conform agenţiei Reuters şi cotidianului Le Monde. Nu este clar dacă vor fi livrate noi sisteme de armament semnificative.

Va fi al 36-lea pachet de asistenţă militară oferit Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse, a precizat purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, fără a dezvălui cuantumul.

"Acest pachet de asistenţă se înscrie în eforturile noastre de a ajuta Ucraina să se apere de invazia brutală a Rusiei. Va conţine muniţie suplimentară pentru sistemele mobile de rachete HIMARS furnizate de SUA, precum şi sisteme anti-blindaj şi obuze de artilerie. Statele Unite vor continua să colaboreze cu aliaţii şi partenerii pentru a ajuta Ucraina să se apere, să îşi apere democraţia şi cetăţenii", a subliniat Karine Jean-Pierre, conform postului de televiziune CNN. Detaliile vor fi anunţate de către Departamentul american al Apărării.

Anterior, surse citate de cotidianul The New York Times afirmau că Washingtonul nu va oferi Ucrainei asistenţă militară consistentă înainte de începerea contraofensivei militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici