Statele Unite sancţionează oficiali de rang înalt din China şi Hong Kong

  • Administraţia de la Washington sancţionează 11 oficiali de rang înalt din China şi Hong Kong
  • Printre oficialii sancţionaţi se numără Carrie Lam, premierul Hong Kong-ului
  • Steven Mnuchin: „Statele Unite sunt alături de cetăţenii din Hong Kong şi vom folosi instrumentele şi autoritatea pentru a viza persoanele care subminează autonomia"
733 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sancţionează oficiali de rang înalt din China şi Hong Kong

Statele Unite sancţionează oficiali de rang înalt din China şi Hong Kong

Administraţia Donald Trump a anunţat vineri seară decizia de a sancţiona 11 oficiali de rang înalt din China şi din Hong Kong, printre persoanele vizate figurând Carrie Lam, premierul provinciei autonome, în contextul impunerii legii privind siguranţa naţională, relatează cotidianul Financial Times.
 
Sancţiunile marchează o intensificare a campaniei preşedintelui Donald Trump pentru contracararea practicilor comerciale şi politice chineze, inclusiv a presupuselor activităţi de spionaj şi a abuzurilor asupra drepturilor omului.
 
„Statele Unite sunt alături de cetăţenii din Hong Kong şi vom folosi instrumentele şi autoritatea pentru a viza persoanele care subminează autonomia", a declarat Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.
 
Printre oficialii vizaţi de sancţiunile SUA se numără Carrie Lam, premierul Hong Kong-ului, Chris Tang, şeful Poliţiei provinciei, şi John Lee, secretarul guvernamental responsabil de Securitate.
 
Printre oficialii din China continentală sancţionaţi figurează Xia Baolong, director pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao în cadrul Consiliului de Stat, şi Luo Huining, directorul oficiului guvernamental chinez de legătură din Hong Kong.
 
Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice. Decizia Chinei a fost criticată şi de Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici