Statele Unite şi Coreea de Sud reacţionează după testele balistice ale Phenianului: exerciţii militare de amploare în Peninsula Coreea

Două distrugătoare B-1B, patru avioane de luptă F-15 şi alte patru aeronave militare F-35B iau parte la un exerciţiu comun al Statelor Unite şi Coreei de Sud în Peninsula Coreea, ca reacţie la repetatele teste balistice efectuate de regimul de la Phenian, relatează CNN.

2673 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Coreea de Sud reacţionează după testele balistice ale Phenianului: exerciţii militare de amploare în Peninsula Coreea

Statele Unite şi Coreea de Sud reacţionează după testele balistice ale Phenianului: exerciţii militare de amploare în Peninsula Coreea

Potrivit oficialului sud-coreean, exerciţiul are rolul de a ”contracara ferm repetatele teste balistice ale Coreei de Nord şi dezvoltarea programului său nuclear”.

Într-un comunicat, Coreea de Sud a precizat că patru avioane de luptă sud-coreene s-au alăturat celor două distrugătoare americane ce au decolat de pe Insula Guam. În plus, la exerciţiu participă şi patru avioane de luptă ale Statelor Unite, care au fost dislocate în Japonia.

În cadrul exerciţiului a fost simulat un bombardament aerian, vizate fiind mai multe ţinte cheie ale inamicului. Această simulare a avut loc în estul Coreei de Sud, în provincial Gangwon, informează agenţia Yonhap.

Oficialii armatei sud-coreene au precizat că exerciţiul reprezintă hotărârea aliaţilor de a răspunde la provocările venite dinspre Phenian, ce ameninţă pacea din regiune şi din lume.

”Forţele noastre aeriene au capacitatea să efectueze operaţiuni perfect coordonate. Nu contează când, cum sau unde ne provoacă inamicul, vom reacţiona perfect şi îl vom face pe inamic să simtă frică şi să regrete gestul”, a declarat locotenent-generalul Won In-chul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici