Statele Unite şi Irakul antrenează combatanţi sunniţi, în ofensiva contra grupului Stat Islamic

Forţele americane şi cele irakiene au instruit aproximativ 2.000 de combatanţi sunniţi irakieni, în cadrul ofensivei contra grupului terorist Stat Islamic, anunţă un oficial american, citat de AFP.

486 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Irakul antrenează combatanţi sunniţi, în ofensiva contra grupului Stat Islamic

Statele Unite şi Irakul antrenează combatanţi sunniţi, în ofensiva contra grupului Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul irakian, dominat de şiiţi, doreşte integrarea sunniţilor şi crearea unei "entităţi intermediare" formată din unităţi tribale sunnite care să îşi apere provinciile, a declarat un oficial de la Departamentul de Stat, sub protecţia anonimatului.

Declaraţiile au fost făcute cu o zi înainte de întrevederea pe care secretarul de Stat John Kerry o va avea cu miniştrii de Externe din cele aproximativ 60 de ţări implicate în ofensiva din Irak şi Siria contra grupului terorist Stat Islamic.

Premierul Irakului, Haider al-Abadi, un şiit, s-a angajat să îi integreze pe sunniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici