Statele Unite şi naţiuni europene anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Administraţia SUA a anunţat, marţi, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 325 de milioane de dolari, iar o coaliţie de naţiuni europene va furniza Kievului capabilităţi antiaeriene în valoare de 116 milioane de dolari.

640 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi naţiuni europene anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Statele Unite, aliaţii şi partenerii vor menţine unitatea cu Ucraina cât timp va fi necesar", a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, conform unui comunicat vizualizat de CNN.

"Noul plan de asistenţă conţine capabilităţi esenţiale de apărare antiaeriană, muniţie suplimentară pentru sisteme antiaeriene mobile HIMARS, obuze de artilerie, sisteme antitanc, vehicule blindate şi alte echipamente necesare consolidării forţelor militare ucrainene pe câmpul de luptă", a adăugat Blinken.

Pe de altă parte, Forţa Comună de Reacţie, o coaliţie coordonată de Marea Britanie, va furniza Ucrainei sisteme antiaeriene în valoare de 116 milioane de dolari. "Aceste echipamente (...) vor fi procurate în următoarele luni prin Fondul Internaţional pentru Ucraina, pentru a consolida abilitatea Ucrainei de protejare a infrastructurii naţionale esenţiale, a populaţiei civile şi a personalului din prima linie a frontului", a transmis Guvernul britanic. Din această alianţă fac parte Marea Britanie, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia şi Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici