Statele Unite simplifică procedura de adopţie pentru copiii orfani din Haiti

Statele Unite au anunţat luni că vor simplifica procedurile de adopţie pentru orfani haitieni, autorizând transferul acestora pe teritoriul american fără ca ei să aibă nevoie de un paşaport sau de toate documentele administrative furnizate de Haiti.

47 afișări
Imaginea articolului Statele Unite simplifică procedura de adopţie pentru copiii orfani din Haiti

Statele Unite simplifică procedura de adopţie pentru copiii orfani din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a declarat că acest gest a fost făcut din cauza catastrofei umanitare provocată de cutremurul de marţea trecută.

Concret, familiile americane candidate la adoptarea de orfani haitieni nu vor mai aştepta ca Guvernul haitian, foarte afectat de cutremur, să furnizeze toate documentele şi autorizările necesare transferării copilului către Statele Unite.

Napolitano a avertizat însă că măsura va fi aplicată de la caz la caz copiilor "care au fost identificaţi în mod legal ca orfani" de autorităţile haitiene şi care sunt pe cale să fie adoptaţi de familii americane.

Napolitano a declarat că, în opinia Washingtonului, prioritară este reunirea familiilor în Haiti, în urma catastrofei de săptămâna trecută. Însă, "acest gest umanitar faţă de orfanii care îndeplinesc condiţiile pentru a fi adoptaţi în Statele Unite le va permite acestora să primească atenţia de care au nevoie", a precizat secretarul american.

Franţa a anunţat luni o măsură asemănătoare.

Potrivit UNICEF, aproximativ două milioane de copii au fost direct sau indirect afectaţi de cutremurul care a avut loc marţi în Haiti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici