Statele Unite vor accelera proiectul scutului antirachetă

Statele Unite au decis, în pofida opoziţiei manifestate de Moscova, să accelereze proiectul scutului antirachetă ale cărui costuri au fost deja incluse în următorul buget militar american, a declarat, luni, adjunctul secretarului de Stat, Daniel Fried, citat de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor accelera proiectul scutului antirachetă

Statele Unite vor accelera proiectul scutului antirachetă

"Bugetul apărării include şi scutul antirachetă şi sunt bucuros să anunţ că proiectul antirachetă se bucură de mai mult sprijin în Congresul american şi în cadrul NATO", a declarat Fried.

Oficialul american a adăugat că Statele Unite vor colabora cu Rusia pentru ameliorarea "capacităţilor de apărare" şi a sugerat ca Azerbaidjanul să participe la negocierile privind proiectul militar.

Proiectul american de amplasare a zece interceptoare în Polonia şi a unei staţii radar în Cehia este criticat de Rusia care consideră manevra drept o ameninţare la adresa intereselor sale vitale.

Statele Unite au asigurat Moscova să proiectul vizează contracararea ameninţărilor reprezentate de ţări ostile, precum Iranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici