Statele Unite vor ajuta Australia să dezvolte rachete ghidate până în 2025

Statele Unite vor ajuta Australia să producă sisteme de rachete ghidate cu lansare multiplă până în 2025, a declarat sâmbătă, la Brisbane, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

258 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor ajuta Australia să dezvolte rachete ghidate până în 2025

Lloyd Austin şi secretarul de stat Antony Blinken se află în statul Queensland pentru dialogul ministerial anual Australia-SUA cu omologii lor australieni.

"Urmărim mai multe iniţiative reciproc avantajoase cu industria de apărare australiană, iar acestea includ un angajament de a ajuta Australia să producă sisteme de rachete ghidate cu lansare multiplă... până în 2025", a declarat Austin într-o conferinţă de presă, informează Reuters.

SUA accelerează, de asemenea, accesul Australiei la muniţii prioritare printr-un proces de achiziţie simplificat, a spus el.

Este pentru prima dată când Australia găzduieşte reuniunea la nivel înalt din 2019, din cauza pandemiei COVID-19.

"Suntem foarte mulţumiţi de paşii pe care îi facem în ceea ce priveşte stabilirea unei întreprinderi de arme ghidate şi muniţii în această ţară", a declarat ministrul australian al Apărării, Richard Marles.

El şi-a exprimat speranţa că producţia de rachete ar putea începe în Australia în doi ani, ca parte a unei baze industriale colective între cele două ţări.

Marles a declarat că va exista un "ritm crescut al vizitelor submarinelor americane cu propulsie nucleară în apele noastre" ca parte a angajamentului bilateral.

După ce discuţiile de două zile s-au încheiat, Marles şi Austin urmau să se deplaseze în nordul Queensland, unde militarii australieni şi americani participă la exerciţiile militare Talisman Sabre, alături de alte 11 naţiuni.

Exerciţiile au fost însă suspendate după ce un elicopter militar australian care participa la exerciţii s-a prăbuşit în ocean, existând temeri că cele patru persoane aflate la bord au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici