Statele Unite vor fuziona consulatul general din Ierusalim cu noua ambasadă SUA din Israel

Statele Unite vor fuziona consulatul general, care serveşte palestinienilor, cu noua ambasadă SUA din Israel într-o singură misiune diplomatică cu sediul în Ierusalim, a declarat joi secretarul de stat Mike Pompeo, care a atras nemulţumirea palestinienilor, relatează Reuters.

582 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor fuziona consulatul general din Ierusalim cu noua ambasadă SUA din Israel

Statele Unite vor fuziona consulatul general din Ierusalim cu noua ambasadă SUA din Israel

"Această decizie este determinată de eforturile noastre globale de îmbunătăţire a eficienţei şi eficacitatea operaţiunilor noastre", a declarat Pompeo. "Nu semnalează o schimbare a politicii SUA privind Ierusalimul, Cisiordania sau Fâşa Gaza", a adăugat acesta.

Consulatul general din Ierusalim este misiunea diplomatică principală a palestinienilor, care doresc ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian.

Pompeo a afirmat că Statele Unite vor înfiinţa un nou consulat palestinian în interiorul ambasadei de la Ierusalim pentru a continua să ofere servicii de asistenţă consulară în Cisiordania şi Gaza, precum şi palestinienilor din Ierusalim.

Principalul lider palestinian Saeb Ereka a denunţat decizia SUA de a desfiinţa consulatul ca fiind cea mai recentă dovadă că administraţia Trump colaborează cu Israelul pentru a impune un "Israel mai mare" decât o soluţie cu două state.

Erekat a declarat că decizia nu are nimic de-a face cu eficienţa, "ci mai mult cu satisfacerea unei echipe americane ideologice care este dispusă să desfiinţeze fundamentele politicii externe americane şi a sistemului internaţional, pentru a recompensa încălcările şi crimele israeliene.“

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici