Statele Unite vor încheia operaţiunile combatante din Irak, dar vor continua misiunile de instruire

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni la Casa Albă cu premierul Irakului, Mustafa al-Kadhimi.
  • Casa Albă: Statele Unite vor încheia operaţiunile combatante din Irak, dar vor continua misiunile de instruire militară.
179 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor încheia operaţiunile combatante din Irak, dar vor continua misiunile de instruire

Statele Unite vor încheia operaţiunile combatante din Irak, dar vor continua misiunile de instruire

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va anunţa, cu ocazia întrevederii cu premierul irakian, Mustafa al-Kadhimi, încheierea operaţiunilor militare combatante din Irak, dar menţinerea trupelor pentru misiuni de instruire a membrilor serviciilor de securitate irakiene, conform Casei Albe.

„Preşedintele Biden aşteaptă să îl primească la Casa Albă, luni după-amiază, pe premierul Irakului, Mustafa al-Kadhimi", a declarat un oficial din cadrul Preşedinţiei SUA.

„Sigur că au existat discuţii, ieri, la Pentagon, despre domeniul securităţii şi prezenţa trupelor. Noi suntem în Irak la invitaţia lor pentru a ajuta la îmbunătăţirea capacităţilor serviciilor de securitate şi ale miliţiilor kurde Peshmerga în campania împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria (ISIS). Suntem pe cale să finalizăm a patra etapă a Dialogului Strategic. Au fost două etape în 2020 şi una anul acesta, în aprilie. Aceasta va fi etapa finală", a afirmat oficialul de la Casa Albă, conform declaraţiilor postate pe site-ul instituţiei şi vizualizate de MEDIAFAX.

„Am discutat şi încă sunt discuţii, dar am vorbit despre trecerea la o nouă etapă în campania militară; va fi o etapă în care încheiem aproape total misiunea combatantă împotriva ISIS şi trecem la o misiune de consiliere şi instruire de la sfârşitul anului", a explicat oficialul citat.

Potrivit oficialului american, Joseph Biden şi Mustafa al-Kadhimi vor discuta şi despre securitatea energetică, precum şi despre investiţii americane pentru consolidarea sectorului privat din Irak, pentru crearea de locuri de muncă şi pentru îmbunătăţirea sistemului medical irakian. De asemenea, Washingtonul vrea să consolideze rolul Înaltei Comisii Electorale din Irak şi să îmbunătăţească mediul educaţional irakian. Statele Unite vor furniza Irakului 500.000 de doze de vaccin anticoronavirus şi vor oferi 155 de milioane de dolari pentru asistenţă umanitară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici