Staţionarea Flotei ruse în Crimeea nu împiedică aderarea Ucrainei la NATO

Preşedintele comisiei parlamentare ucrainene pentru Integrare Europeană, Boris Tarasiuk, consideră că staţionarea Flotei ruse de la Marea Neagră în Crimeea nu va împiedica aderarea Ucrainei la NATO, relatează agenţai Ukrainian News, în pagina electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Staţionarea Flotei ruse în Crimeea nu împiedică aderarea Ucrainei la NATO

Staţionarea Flotei ruse în Crimeea nu împiedică aderarea Ucrainei la NATO - oficial (Imagine: Mediafax Foto)

"Există un comunicat oficial al NATO (în care se arată, n.red.) că staţionarea temporară a Flotei de la Marea Neagră pe teritoriul Ucrainei nu poate fi un obstacol pentru aderarea acestei ţări la Alianţă. Flota de la Marea Neagră este o problemă bilaterală, nu are nici o legătură cu NATO", a declarat el, pentru Kommersant.

Tarasiuk s-a arătat surprins de nemulţumirea Rusiei faţă de intenţia Ucrainei de a adera la NATO.

"Nu înţeleg de ce, pe de o parte Rusia recunoaşte dreptul fiecărui stat de a opta petru un sistem colectiv de securitate, iar pe altă parte reacţionează astfel la alegerea făcută de Ucraina. Acest lucru are legătură cu o încercare de a intimida Ucraina, de a semnala statelor NATO că Rusia este nemulţumită şi de a oferi un argument celor care au îndoieli în acest sens", a precizat el.

Tarasiuk a declarat că se aşteaptă la o schimbare a atitudinii şi politicii Rusiei faţă de intenţia Ucrainei de a adera la NATO, odată cu preluarea puterii de către noul preşedinte rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici