Statul care îşi vaccinează populaţia, deşi nu a înregistrat niciun caz de COVID-19

  • Un grup de insule din Oceanul Pacific, care este unul dintre puţinele locuri de pe Pământ unde nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19, este pe cale să devină una dintre primele ţări care îşi vaccinează populaţia împotriva bolii.
  • O naţiune independentă, însă asociată cu Washingtonul, Republica Palau are acces la programul de vaccinare masivă împotriva COVID-19 al Statelor Unite, cunoscut sub numele de Operaţiunea Warp Speed (OWS).
  • Palau a planificat iniţial ca vaccinările să fie finalizate până în mai, dar Ritter Udui a spus că acest termen „probabil va fi prelungit” din cauza unei încetiniri a distribuţiei din SUA.
2087 afișări
Imaginea articolului Statul care îşi vaccinează populaţia, deşi nu a înregistrat niciun caz de COVID-19

Statul care îşi vaccinează populaţia, deşi nu a înregistrat niciun caz de COVID-19

Republica Palau, un arhipelag care găzduieşte aproximativ 18.000 de persoane, a primit sâmbătă primele doze de vaccin creat de compania Moderna. Vaccinările au început a doua zi, a anunţat Ministerul Sănătăţii al Republicii Palau pe Twitter.

În primul transport au fost aduse 2.800 de doze de vaccin, care vor fi administrate populaţiei în două etape, la distanţă de 28 de zile. Cadrele medicale, oficialii cheie şi grupurile vulnerabile vor fi printre primii care vor primi vaccinul, potrivit declaraţiei ministerului, potrivit CNN.

Până în prezent, Republica Palau nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 sau deces legat de virus, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În ianuarie, când virusul a început să se răspândească în Asia şi Pacific, Palau a fost printre primele state care au implementat controale stricte la frontieră. Graniţele sale au fost complet blocate până în martie, iar cetăţenii au fost testaţi pentru virus până în aprilie.

Aceste măsuri au fost esenţiale pentru a feri populaţia de noul coronavirus, a declarat ambasadorul Palau la ONU, în luna mai.

Republica Palau are acces la vaccin prin Operaţiunea Warp Speed 

Arhipelagul acoperă o suprafaţă de doar 457 kilometri pătraţi, aproximativ o şesime din dimensiunea Rhode Island, cel mai mic stat american. Această dimensiune mică îl pune pe Palau în poziţia primordială pentru a fi printre primele naţiuni care vor fi vaccinate împotriva COVID-19, potrivit coordonatorului din Ministerul Sănătăţii, Ritter Udui.

„Suntem norocoşi că avem acces la vaccinuri prin OWS, iar dimensiunea redusă a statului face ca această campanie să fie uşoară. Vaccinul nu este obligatoriu, scopul nostru este de a vaccina aproximativ 80% din populaţie”, a spus Ritter Udui.

Sylvia Osarch în vârstă de 60 de ani, doctor în medicină geriatrică, a fost prima persoană din Palau care a primit vaccinul duminică. „Sunt încântată să dau un exemplu comunităţii mele. Vreau să spun comunităţii că am acceptat vaccinul pentru a-i proteja. Deci, când vă vine rândul, vă rog să-l acceptaţi pentru a ne proteja pe noi, cadrele medicale”, a afirmat aceasta.

Palau a ales vaccinul Moderna deoarece poate fi păstrat într-un frigider obişnuit, a spus Udui. La început, insula nu avea facilităţile pentru a stoca vaccinul Pfizer la minimul necesar de -70 de grade Celsius.

Cu toate acestea, Udui a confirmat că Palau a primit cel puţin o unitate de depozitare frigorifică la sfârşitul lunii decembrie, care poate stoca până la 5.000 de doze de vaccin Pfizer.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici