Statul elen va putea confisca banii din bănci ai populaţiei şi firmelor cu datorii la Fisc

Statul elen va putea confisca banii din depozitele bancare ale firmelor şi populaţiei cu restanţe la plata taxelor sau asigurărilor sociale, potrivit unei legi adoptate de parlamentul de la Atena.

557 afișări
Imaginea articolului Statul elen va putea confisca banii din bănci ai populaţiei şi firmelor cu datorii la Fisc

Statul elen va putea confisca banii din bănci ai populaţiei şi firmelor cu datorii la Fisc

Parlamentul a adoptat, duminică, un pachet de legi care ratifică mai multe măsuri convenite cu instituţiile financiare internaţionale, inclsuiv concedieri, un regim mai flexibil de plată a datoriilor către stat şi scăderea unei taxe pe proprietate introdusă în 2011.

Un nou plan de plată a datoriilor către stat prevede posibilitatea achitării acestora în 12-100 de rate, în funcţie de valoarea sumelor.

Pentru a putea beneficia de planul de plată în rate, aplicanţii vor trebui să furnizeze autorităţilor documente inclusv despre situaţia bancară.

Dacă inspectorii fiscali descoperă că firma sau persoana cu datorii are în bănci banii necesari pentru a-şi achita datoriile către stat, suma va fi confiscată direct din conturi, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Grecia trece printr-o recesiune economică severă, iar analiştii anticipează contracţie economică în 2013 pentru al şaselea an consecutiv. Atena a fost nevoită să adopte măsuri de austeritate, dar şi reforme, la cererea creditorilor externi, care au salvat statul de la colaps fianciar cu împrumuturi de peste 200 de miliarde de euro.

Guvernul elen a apelat la sprijinul FMI, Comisiei Europeane şi Băncii Centrale Europene, după ce nivelul foarte ridicat de îndatorare şi dobânzile mari cerute de investitori au făcut nesustenabilă finanţarea ţării de pe pieţele internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici