Statul Islamic plănuieşte să trimită militanţi bolnavi de SIDA în misiuni sinucigaşe

Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) plănuieşte să trimită militanţi infectaţi cu virusul HIV în misiuni sinucigaşe, potrivit ARA News, relatează Europnews.

385 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic plănuieşte să trimită militanţi bolnavi de SIDA în misiuni sinucigaşe

Statul Islamic plănuieşte să trimită militanţi bolnavi de SIDA în misiuni sinucigaşe (Imagine: HEPTA)

Agenţia de ştiri kurdo-siriană, care citează surse medicale locale, scrie că cel puţin 16 luptători SI au fost diagnosticaţi cu SIDA în oraşul al-Mayadeen din provincia siriană Deir ez-Zor (est).

Militanţii - printre care se află şi străini - sunt ţinuţi în prezent în carantină într-un spital local, după ce ar fi fost infectaţi cu HIV de către două femei marocane.

- Panică în SI

Agenţia de presă, pentru care lucrează un grup de jurnalişti şi activişti media care relatează din interiorul Siriei şi din străinătate, afirmă că liderii SI plănuiesc să-i folosească pe aceşti militanţi ca atacatori sinucigaşi.

Un militant indonezian, care i-a transmis în urmă cu câteva luni virusul HIV scalvei sale sexuale yazidi, a fost executat de către gruparea teroristă în provincia siriană Hasakah.

Potrivit unor informaţii, militantul donase sânge unui spital aflat sub controlul SI, în regiune, înainte să fie diagnosticat cu SIDA.

Sclava sa sexuală yazidi a fost vândută ulterior altor membri SI.

Potrivit ARA News, gruparea este îngrijorată în legătură cu răspândirea SIDA în rândul militanţilor, care sunt trimişi din acest motiv să-şi facă analize la spitale.

- Mii de femei yazidi, în continuare captive

Se estimează că mii de yazidi sunt ţinuţi în captivitate de către SI în Irak şi Siria.

Femei yazidi, violate în mod repetat, au fost luate ca soţii sau scalve sexuale de către luptători SI.

Femeile yazidi care au reuşit să evadeze sunt puternic traumatizate de acest coşmar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici