Statul Major al Armatei sud-coreene: Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate către Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat miercuri două proiectile neidentificate în direcţia Mării Japoniei, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud, citat de CNN şi Reuters.

6145 afișări
Imaginea articolului Statul Major al Armatei sud-coreene: Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate către Marea Japoniei

Statul Major al Armatei sud-coreene: Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate către Marea Japoniei

UPDATE ora 08.34 Coreea de Sud îndeamnă Coreea de Nord să înceteze acţiunile care escaladează tensiunile

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a îndemnat Coreea de Nord să înceteze actele care nu ajută la reducerea tensiunii militare din regiune, după ce Administraţia de la Phenian a lansat două proiectile în direcţia Mării Japoniei, conform Reuters.

Un oficial din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud a declarat pentru Reuters că una dintre cele două rachete testate de Coreea de Nord era un model nou-dezvoltat şi a zburat pe o distanţă de aproximativ 690 de kilometri.

Ministerul Apărării sud-coreean a lansat o anchetă pentru a afla dacă cele două rachete erau un model nou şi care sunt caracteristicile acestora.


Potrivit analiştilor, cele două proiectile sunt, cel mai probabil, rachete cu rază scurtă de acţiune.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce preşedintele american, Donald Trump şi omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Proiectilele au fost lansate din apropierea oraşului Wonsan, aflat în estul ţării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri şi au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.

Ministerul Apărării de la Tokyo a anunţat că cele două proiectile nu au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei şi nu au avut vreun efect asupra siguranţei naţionale a acestei ţări.

„Armata noastră se pregăteşte pentru noi eventuale lansări şi monitorizează situaţia în continuare”, a informat un oficial din cadrul Statului Major al Armatei sud-coreene. „Statele Unite şi Coreea de Sud analizează detaliile legate de aceste lansări”, a adăugat acesta.

Potrivit unui oficial american, Statele Unite au informaţii despre lansarea unui proiectil în Marea Japoniei. Potrivit aceleiaşi surse, lansarea de miercuri este asemănătoare unui exerciţiu din luna martie, când Phenianul a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune.

Lansarea celor două proiectile vine pe fondul vizitei în Coreea de Sud a lui John Bolton, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui american, Donald Trump. Bolton s-a aflat miercuri la Seul pentru a discuta mai multe subiecte strategice.

De asemenea, lansarea vine la puţin timp după o întâlnire dintre Trump şi Kim Jong-un în zona demilitarizată, o întâlnire care, însă, nu a fost urmată de măsuri diplomatice care să ducă la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Washington şi Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici