Steinmeier îi cere lui Obama să discute cu Rusia despre scutul antirachetă

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, i-a cerut preşedintelui american ales, Barack Obama, să discute cu Moscova despre problema spinoasă a scutului antirachetă pe care Statele Unite vor să îl amplaseze în estul Europei.

12 afișări
Imaginea articolului Steinmeier îi cere lui Obama să discute cu Rusia despre scutul antirachetă

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când era vorba despre sistemul de apărare antirachetă din Polonia şi Cehia, am cerut în mod repetat să se discute despre aceste lucruri, şi cu Rusia. Vreau ca Obama să iniţieze un astfel de dialog", a declarat Steinmeier pentru cotidianul Hamburger Abendblatt.

"Mă aştept în acelaşi mod ca puterea rusă să se îndrepte spre europeni şi americani", a adăugat ministrul german, a cărui ţară este uneori percepută ca un intermediar între Statele Unite şi Rusia.

Steinmeier a criticat în plus anunţul Moscovei privind desfăşurarea de rachete, în încercarea de a bruia scutul american antirachetă.

"Ultimul lucru de care avem nevoie este de o cursă a staţionării" de rachete, a precizat oficialul.

El a adăugat că Moscova trimisese "un semnal negativ într-un moment nepotrivit", deoarece "un nou preşedinte american vine şi vorbeşte despre (...) noi parteneriate, şanse care nu trebuie ignorate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici