Stephen Barclay: UE ar trebui să fie deschisă la soluţii creative privind frontiera irlandeză

Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat marţi că Uniunea Europeană ar trebui să fie deschisă la soluţii „creative şi flexibile” privind frontiera dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, relatează Reuters.

180 afișări
Imaginea articolului Stephen Barclay: UE ar trebui să fie deschisă la soluţii creative privind frontiera irlandeză

Stephen Barclay: UE ar trebui să fie deschisă la soluţii creative privind frontiera irlandeză

Uniunea Europeană este pesimistă în ceea ce priveşte evitarea unui Brexit fără Acord, având în vedere dorinţa Marii Britanii de a înlătura mecanismul backstop de la frontiera irlandeză.

Stephen Barclay a transmis că poziţia actuală a Uniunii Europene este „o abordare absolutistă” şi că ar trebui să fie mai receptivă la propunerile Marii Britanii.

Barclay a respins declaraţia negociatorului-şef UE pentru Brexit, Michel Barnier, conform căruia mecanismul backstop nu este negociabil şi a pus la îndoială unitatea celor 27 de state membre UE în această problemă.

„Acest lucru se opune poziţiei pe care o au mai multe ţări UE. Alte ţări sunt deschise la soluţii flexibile şi creative şi sunt interesate să vadă detaliile din partea Marii Britanii”, a declarat Barclay.

Ministrul britanic pentr Brexit a susţinut poziţia prim-ministrului Boris Johnson şi a reiterat faptul că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie cu sau fără un acord.

Stephen Barclay nu a oferit detalii privind conţinutul soluţiilor flexibile şi creative înaintate de Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici