Stoltenberg, secretarul general al NATO, declaraţii despre scopul meschin al lui Putin în ceea ce priveşte Ucraina

  • Putin vrea să lase „Ucraina în frig şi pe întuneric în această iarnă”, spune oficialul NATO.
  • Acesta ar fi oiectivul preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
21917 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg, secretarul general al NATO, declaraţii despre scopul meschin al lui Putin în ceea ce priveşte Ucraina
Retragerea Rusiei din Kherson demonstrează „curajul incredibil” al forţelor armate ucrainene, a declarat şeful alianţei militare în timpul unei conferinţe de presă cu membri ai guvernului olandez la Haga.
 
Depinde de Ucraina să decidă ce termeni sunt acceptaţi pentru negocieri care să pună capăt războiului, a spus oficialul, adăugând că rolul NATO este de a sprijini Kievul.
 
Stoltenberg a declarat că Rusia nu trebuie subestimată.
 
„Nu trebuie să facem greşeala de a subestima Rusia. Forţele armate ruse au încă nişte capacităţi semnificative, precum şi un număr mare de soldaţi, iar Rusia a demonstrat că este dispusă să suporte pierderi mari. De asemenea, au dat dovadă de o brutalitate extremă”, spune reprezentantul NATO, citat de The Guardian.
 
Stoltenberg crede că următoarele luni vor fi dificile. „Scopul lui Putin este de a lăsa Ucraina în frig şi pe întuneric în această iarnă. Aşa că trebuie să ne menţinem cursul firesc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici